Z droždí, lžičky cukru, vlažné vody a lžíce mouky necháme vzejít kvásek. Máslo rozpustíme. Mouku prosejeme do mísy, přidáme kvásek, vlažné mléko, žloutky, máslo a sůl. Ušleháme sníh z bílků a jakmile je poměrně tuhý, ještě do něj zašleháme zbývající cukr. Sníh opatrně vložíme do těsta a to necháme na teplém místě vykynout na dvojnásobný objem
Po dobu deseti minut pořádně rozehřejeme vaflovač, pak plochy lehce vymažeme tukem. Do spodní části nalijeme naběračkou vykynutého a lehce promíchaného těsta, kolik se ho tam vejde. Pečeme dozlatova, dokud z vaflovače uniká velké množství páry, zhruba 7 - 10 minut podle výkonu přístroje. Nadýchané bruselské vafle uchováváme v nahřáté troubě na mřížce.
Nadýchané bruselské vafle podáváme zásadně teplé a ozdobené například sladkou šlehačkou s čokoládovou polevou nebo s jahodami.