400 g | meruňky | |
těsto | ||
---|---|---|
4 ks | vejce | |
200 ml | mléko | |
1 lžička | kypřicí prášek do pečiva | |
200 g | cukr moučka | |
450 g | polohrubá mouka | |
150 ml | řepkový olej | |
na ozdobu | ||
1 lžíce | cukr moučka |
1. Nejdříve rozpůlíme a vypeckujeme omyté meruňky. V míse smícháme mouku, moučkový cukr, vlažné mléko, řepkový olej, vejce a prášek do pečiva. Jemně vyšleháme vláčné těsto.
2. Necháme si předehřát troubu a vyšší plech vysteleme pečícím papírem. Těsto nalijeme na plech, necháme chvilku usadit a poté na těsto naskládáme půlky meruněk.
3. Meruňkovou bublaninu pečeme na 180 - 200 °C cca 15 - 20 minut. Při pečení bublaniny dbáme na zkušenosti s vlastní troubou.
4. Hotovou meruňkovou bublaninu necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Lepší jste nejedli! Recept na jahodovou bublaninu krok za krokem
Jahod už brzy budou plné zahrádky. Pojďme si společně krok za krokem připravit oblíbený moučník - bublaninu. Tahle je opravdu dokonalá!
Babiččina třešňová bublanina: Pusťte se do pečení, stačí jen pár surovin
Třešně se na nás usmívají nejen ze stromů, ale i z přepravek ve stáncích s ovocem a zeleninou. Vyzkoušejte názorný recept na skvělou bublaninu z třešní.
Meruňkový speciál: Dozrávající meruňky v receptech
Meruňky právě okupují naše zahrádky. Poklad mezi českým ovocem si zaslouží pozornost a co největší využití, co se týče zpracování. V čerstvé podobě do salátů, zapečené v koláčích a v neposlední řadě uchované v marmeládách a kompotech. Pojďme se podívat na pár šikovných receptů z meruněk.
Autor:Just cook
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena