sádlo | ||
1 ks | vepřové koleno zadní | |
náplň | ||
---|---|---|
4 stroužky | česnek | |
1 ks | vejce | |
1 ks | cibule | |
80 g | anglická slanina | |
200 g | mleté vepřové maso | |
podle chuti | ||
sůl | ||
tymián | ||
mletý černý pepř |
Vepřové koleno očistíme, vykostíme a upravíme do plátu masa. Cibuli a česnek oloupeme a jemně usekáme. Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Připravíme si náplň. V míse promícháme mleté maso s vejcem, cibulí, česnekem a slaninou. Vše ochutíme solí, pepřem a tymiánem a řádně propracujeme dohladka. Plát masa naklepeme, osolíme a potřeme silnou vrstvou náplně. Pak koleno srolujeme, převážeme provázkem a položíme na alobal potřený sádlem. Roládu do alobalu pevně zabalíme, vložíme do pekáčku a v troubě při 180°C pečeme asi 2 hodiny. Pak alobal odstraníme, koleno podlijeme a pečeme za občasného polévání vlastní šťávou a otáčení ještě asi 1 hodinu doměkka. Upečené nadívané koleno zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborem a zeleninou.
Silvestr může začít: Výběr nejlepších receptů na pomazánky
Top recepty na pomazánky, které užijeme při nejrůznějších slavnostních příležitostech, v tuto chvíli třeba k blížícím se oslavám příchodu nového roku. Vyzkoušejte ty nej recepty od klasické česnekové pomazánky, po vajíčkovou, rybí, ale i netradičně rajčatovou nebo z červené řepy.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena