Veku nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem, vymačkáme a smícháme s nadrobenou nakrájenou petrželkou, bazalkou a prolisovaným česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ, žloutky a promícháme.Nakonec nádivku zlehčíme pevným sněhem z bílkem.
Nádivku vložíme do odblaněného a tuku zbaveného masa, které předem rozřízneme, mírně naklepeme, osolíme a upravíme na větší plát. Maso potom stočíme a zavážeme provázkem.
Srolované maso vložíme do pekáčku s plátky slaniny a v předehřáté troubě nejdřív zprudka zapečeme.Potom přidáme cibuli, česnek, snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou zvolna dusíme. (zdroj: www.slovart.cz, foto: J.a B. Poláčkovi)
Autor:Tým Vaření.cz
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena