salát | ||
---|---|---|
1 kg | brambory | |
3 ks | mrkev | |
1 ks | celer | |
2 ks | cibule | |
1 sklenice | okurka sterilovaná | |
0.5 balíčku | hrášek mražený | |
podle chuti | ||
3 lžíce | hořčice | |
2 lžičky | sůl | |
2 špetky | mletý pepř | |
podle potřeby | ||
1 sklenice | majonéza |
Brambory uvařené ve slupce necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme uvařený a nakrájený celer a mrkev, nasekanou cibuli, nakládané okurky, hořčici, sůl, pepř, majonézu a nakonec čerstvý nebo mražený hrášek. Dobře promícháme a necháme v míse uležet do druhého dne.
Bramborový salát podáváme s porcí smaženého kapra, salát i rybu pokapeme citronem.
(doba přípravy 60 min)
Kapr v hlavní roli: Tradiční i méně známé recepty
Kapra v trojobalu a dozlatova osmaženého zná každý. Ale možností, jak tuto rybu chutně připravit, je vícero. Využijte období, kdy je český kapr k mání a vyzkoušejte nějakou novou úpravu, stojí to za to!
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena