350 g | polohrubá mouka | |
400 ml | rostlinné mléko | |
20 g | mandle (mleté) | |
1 ks | mrkev strouhana nadrobno | |
1 balíček | kypřicí prášek | |
120 ml | olej | |
1 lžíce | jablečný ocet | |
1 špetka | sůl | |
170 g | třtinový cukr |
Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme třtinový cukr, kypřící prášek, mleté mandle a špetku soli. Pečlivě promícháme. Poté přilijeme rostlinné mléko, olej, nastrouhanou mrkev a lžíci jablečného octa. Promícháme a vznikne nám hladké těsto.
Formu na beránka si vymažeme rostlinným máslem, vysypeme hrubou moukou a nalijeme do ní připravené těsto. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme zhruba 45 minut. Před vyndáním z trouby uděláme test špejlí, zda se těsto nelepí. Případně necháme ještě pár minut dopéct.
Upečeného beránka necháme chvilku vychladnout a poté vyklepneme z formy. Beránka můžeme pocukrovat, potřít čokoládou a nebo nechat jen tak.
Jednoduchý recept na velikonočního beránka krok za krokem
Beránek k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. S pečením vám pomůžeme krok za krokem. Tenhle je biskupský s kandovaným ovocem a čokoládou.
Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří
Hledáte recept na opravdu dobrého velikonočního beránka? Přinášíme vám 6 čtenářsky nejúspěšnějších receptů, u nichž nemusíte mít obavu z výsledku. Vybrat si můžete z klasického třeného těsta, s tvarohem, pudinkem a třeba i z těsta povidlového. A pokud vám doma chybí váha, bude pro vás jistotou hrníčkový recept.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena