Mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Housky nakrájíme nadrobno. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce rozkvedláme ve vlažném mléce a osolíme.
Mouku vsypeme do mléka a zaděláme vláčné, lesklé, nelepivé těsto, které nám začne "dělat puchýře". Nakonec do těsta přidáme mrkev a housky. Necháme odpočívat, dokud nám nezačne vařit voda.
Pomoučenou rukou tvoříme kulaté knedlíky a vkládáme je do osolené vroucí vody. Vaříme 20 minut. Poté necháme okapat a propícháme je špejlí.
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na rozpuštěném másle. Zasypeme ji moukou a připravíme si světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem a přivedeme k varu. Přidáme scezené houby a opět provaříme. Nakonec přilijeme smetanu, podle chuti osolíme a prohřejeme.
Mrkvové knedlíky rozřízneme na čtvrtky, rozdělíme na talíře a přelijeme houbovou omáčkou.