Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle, stejně postupujeme s oloupaným zázvorem. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Z pomeranče vymačkáme šťávu. Smetanu ušleháme do tuha.
Nastrouhanou mrkev a zázvor vsypeme do hrnce, ve kterém jsme rozpustili kousek másla a orestujeme. Obsah v hrnci osolíme, opepříme, zalijeme domácím zeleninovým vývarem a 10 minut dusíme. Poté můžeme mrkvové kari rozmixovat, ale můžeme nechat i v této podobě. Mrkvové kari dochutíme tymiánem, citronovou a pomerančovou šťávou a kolečky cibulek. Krátce prohřejeme a zjemníme ušlehanou smetanou (rozmixovanou variantu).
Mrkvové kari podáváme s těstovinami či jinou přílohou podle chuti.
Foto: Shutterstock.com