1 lžička | skořice | |
200 g | mrkev | |
200 g | tvaroh | |
1 lžíce | med | |
130 g | ovesné vločky |
Ovesné vločky rozmixujeme najemno, zvlášť nastrouháme či rozmixujeme očištěnou mrkev. Obojí pak v misce smícháme s tvarohem, máslem, skořicí a lžící medu. Tvarujeme placičky, doprostřed dáme lžičkou povidla, přikryjeme vrstvou těsta a zapravíme okraje, aby vznikl bochánek a nevytekla náplň. Mrkvové bochánky s povidly pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 10 - 20 minut, záleží na velikosti bochánků. Zbytkem tvarohu a povidel můžeme nazdobit vychladlé sušenky dle fantazie a podáváme.
Vdolky na 7 způsobů: S tvarohem, smetanou i povidly
Vdolky, pro někoho obyčejné, pro někoho nenahraditelné. Smažené kynuté pečivo z jemného těsta, které má uprostřed důlek a plní se marmeládou, povidly, tvarohem, zakysanou smetanou či šlehačkou, skvěle chutnají i s rozvařeným drobným ovocem. Netradičně se dají připravit také z bramborového těsta. Pojďme se podívat na 7 podařených receptů, které mají naši čtenáři nejraději.
Autor:Markéta v troubě
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena