Podušená a dobře ochucená mrkev jako příloha i hlavní chod pro vegetariány.
Hodnocení
4.7
/ 5 (17x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
3x
Ingredience
4 stroužky
česnek
sůl
500 g
mrkev
1-2 špetky
cukr krupice
muškátový květ
1 lžíce
tmavá sójová omáčka
0.5 kostky
bylinkový bujón
podle potřeby
olivový olej
voda na podlití
Postup přípravy
Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a mrkev krátce osmahneme. Posolíme, trochu pocukrujeme a přidáme bylinkový bujón, sójovou omáčku a česnek. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Nakonec vmícháme muškátový květ a ještě prohřejeme.
Mrkvovou přílohu s česnekem podáváme jako teplou přílohu k masovým pokrmům, někomu bude stačit i jako hlavní chod třeba s pečivem nebo doplněný bramborovou kaší.