Krémová pomazánka z lučiny, mrkve a smetany. Vhodná k celozrnným libanonským plackám.
Hodnocení
3.3
/ 5 (53x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
200 g
lučina
3 ks
mrkev (větší)
1 dl
hustá smetana
podle chuti
sůl
0.5 ks
citron
bylinky
podle potřeby
mléko
příloha
tmavý libanonský chléb
Postup přípravy
Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Zakápneme vymačkanou šťávou z citronu.
Lučinu vyšleháme se smetanou na hustý krém, můžeme trochu zředit mlékem.
Vše smícháme, dochutíme solí a bylinkami, které máme rádi.
Mrkvovou pomazánku s lučinou podáváme s tmavým libanonským chlebem (plackami). Lze jej zakoupit v každém větším supermarketu.