Mražená káva je velmi lahodný a u nás zatím méně často připravovaný nápoj.
Hodnocení
3.1
/ 5 (99x)
Doba přípravy
10 min
Ingredience
1 balíček
vanilkový cukr
8 dílů
hořká čokoláda
100 ml
smetana ke šlehání
4 kopečky
vanilková zmrzlina
2 lžíce
mandlový likér
800 ml
studená silná překapávaná káva
Postup přípravy
Smetanu ušleháme do tuhé pěny. Opatrně přimícháme vanilkový cukr a mandlový likér.
Do vyšších sklenek s ouškem rozdělíme vanilkovou zmrzlinu a dolijeme dobře vychlazenou kávou.
Mandlovou šlehačku dáme do zdobícího kornoutu a širší hvězdicovou trubičkou ji nastříkáme na kávu.
Mraženou kávu podáváme sypanou strouhanou hořkou čokoládou, spolu s dlouhou lžičkou a slámkou.