0.5 ks | červená cibule | |
150 g | pršut | |
4-5 plátků | slunečnicový chléb | |
200 g | mozzarella (třešinky) | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
máslo | ||
rukola |
Mozzarellu necháme na sítku okapat. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké kroužky. Tence nakrájený pršut upravíme na proužky, do kterých zabalíme kuličky mozzarelly. Z plátků chleba vykrájíme tvořítkem kolečka, která slabě potřeme máslem, poklademe lístky rukoly, několika kroužky cibule a navrch připevníme párátkem obalenou kuličku mozzarelly. Mozzarellové jednohubky podáváme k vínu a pivu jako chuťovku.
Silvestrovské pohoštění: Domácí pomazánky, chlebíčky a luxusní tatarák
Oslavy příchodu nového roku se neobejdou bez slavnostního pohoštění v podobě dobrého jídla a pití. Na silvestrovské oslavě nesmí chybět typické občerstvení v podobě různých chlebíčků a jednohubek s domácími pomazánkami, uzeninami a sýry. Nic nezkazíme ani sýrovými tyčinkami, slanými dobrotami z listového těsta či domácím tatarákem. A nesmíme zapomenout ani na prověřené tipy, jakými pokrmy zahnat kocovinu.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena