2 ks | česnek | |
1 ks | šalotka | |
2 snítky | čerstvý tymián | |
2 snítky | čerstvá petrželka | |
2 ks | mořský vlk | |
100 g | quinoa | |
1 lžíce | zelené kari | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
vývar | ||
máslo | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý bílý pepř | ||
citronová šťáva | ||
na ozdobu | ||
citron | ||
pesto | ||
0.5 ks | kedluben | |
3 hrstě | polníček | |
2 lžíce | čerstvý tymián | |
1 hrst | čerstvá pažitka |
Quinoa: Jak si na ní pochutnat?
V posledních letech se stala quinoa velmi oblíbenou surovinou i v našich kuchyních, a to především díky nutričním hodnotám a snadné přípravě. Z této bezlepkové suroviny se používají nejčastěji celá semena, ale mele se také na mouku. Je skvělým zdrojem vitamínů a obsahuje též vysoké procento rostlinných bílkovin.
Videorecept Pohanka a dušené houby
Videorecept na přípravu lehkého a zdravého pokrmu z pohanky a dušených hub. Pohanka je superpotravinou, kterou znaly a používaly při vaření už naše babičky, a společně s houbami tvoří výtečnou kombinaci.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena