Koupíme mořskou štiku s jasným okem. Vykucháme ji, ale šupiny neodstraňujeme. Smícháme 1 dl olivového oleje s oreganem a vegetou. Štiku potřeme směsí a na 30 minut ji necháme odležet v lednici..
Brambory jen omyjeme a podélně nakrájíme na čtvrtky. Necháme je ponořené ve vodě.
Na teflonový pekáč dáme brambory, zakápneme olejem a při je 160°C v horkovzdušné troubě pečeme 15 minut bez předehřátí trouby. Po oněch 15 minutách pekáč vyndáme. Brambory rozdělíme na pekáči do stran podélně,doprostřed vložíme štiku. Vydatně zakapeme zbytkem oleje.
Pečeme při 200°C 20 minut. Pak troubu vypneme, ale neotevíráme. Teprve když trouba vychladne.
Salát volíme podle chuti a možností. Mořská štika se dá krásně zbavit kostry vcelku. Kůži stáhneme nejlépe od hlavy, přičemž Řekové ji nestahují. Při dobrém pečení je kůže křupavá, zlatavá a lahodná.