Rybu opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na plátky. Porce osolíme po obou stranách, vložíme do pekáče, který máme vymaštěný máslem. Seshora rybu mírně posypeme tymiánem.
Rybu dáme do předehřáté trouby a zvolna pečeme 15 - 20 minut při teplotě 170 °C.
Podle velikosti porce ryb si k tomu připravíme teplou dušenou zeleninu. Květák rozebereme na malé růžičky, přidáme nakrájený řapíkatý celer a přisypeme trochu zeleninové směsi pod svíčkovou. Lehce podlijeme, osolíme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
Oškrábané brambory dáme vařit do osolené vody. Měkké brambory scedíme, přidáme teplou dušenou zeleninu a k tomu upečenou rybu.
Mořskou rybu Claresse s teplou zeleninou a brambory ozdobíme kouskem citronu a podáváme na stůl.