Vepřové maso podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Pak je nakrájíme na kostky. Ty opepříme, osolíme a rozprostřeme do pekáče. Vepřové posypeme sladkou paprikou.
Cibuli a česnek oloupeme. Česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme na kolečka. Kostky masa "posypeme" česnekem, kolečky cibule a vše přelijeme velkým jemným kečupem. Nakonec vše zalijeme trochou vody, ale tak, aby vše úplně neplavalo.
Maso vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme doměkka. Potom brabce na česneku odkryjeme a šťávu necháme vypéct do požadované konzistence.
Moravského brabce na česneku podáváme se se sladkokyselým studeným zelím a houskovým knedlíkem. Na moravského brabce můžeme použít jakýkoliv druh masa: krůtí, kuřecí, hovězí, jehněčí. Pak je ale jiný čas přípravy jídla.