podle potřeby | ||
---|---|---|
1 lžíce | olej | |
strouhanka | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
koření na mleté maso | ||
náplň | ||
2 ks | vejce | |
3 ks | okurka sterilovaná | |
2 ks | tenký párek | |
směs | ||
3 ks | vejce | |
0.5 hrnečku | mléko | |
1 ks | cibule | |
500 g | hovězí mleté maso | |
1 lžička | jedlá soda | |
500 g | mleté vepřové maso | |
6 ks | rohlík (starší) |
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Do mísy si natrháme starší rohlíky na menší kousky, zalijeme trochou mléka a rukama promačkáme. Cibuli nasekáme nadrobno. Mleté hovězí a vepřové maso důkladně promísíme. Přidáme nasekanou cibuli, vyklepneme dvě vejce, osolíme, okořeníme, přidáme lžičku jedlé sody, promačkané rohlíky a vše řádně prohněteme. Pokud je potřeba, zahustíme směs strouhankou. Z masové směsi rozválíme plát, který poklademe vejci, párky a okurkami. Plát masové směsi zavineme a uplácáme do šišky.
Plněnou sekanou vložíme na olejem vytřený plech a dáme péct asi na 45 minut do trouby předehřáté na 180 °C. K plněné sekané si jako přílohu uděláme bramborový salát podle své chuti.
Slavnostní čočková sekaná krok za krokem
Vyzkoušejte recept na sváteční sekanou, která potěší nejen vegetariány. Připravit si ji můžete nejen na Nový rok.
Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti
Vyzkoušejte recept na výbornou a šťavnatou sekanou z krůtího masa, provoněnou opečenou slaninou. Uvnitř nechybí vejce vařené natvrdo, které v každém plátku vytvoří pěknou mozaiku. Sekaná není suchá a při pečení nepraská. Podle našeho videoreceptu ji zvládne úplně každý.
Autor:Richard Novák
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena