3-5 stroužků | česnek | |
1 ks | vejce | |
1 lžíce | solamyl | |
60 g | kuskus | |
1 ks | cibule | |
0.5 kelímku | zakysaná smetana | |
300 g | mleté vepřové maso | |
50 g | strouhaný eidam | |
150 g | anglická slanina (plátky) | |
300 g | hovězí mleté maso | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
sušené oregano | ||
mletý černý pepř |
Kuskus uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a krátce orestujeme na jedné lžíci oleje.
V míse promícháme obě masa se zakysanou smetanou, vejcem, vychladlým uvařeným kuskusem, orestovanou cibulkou s česnekem, sýrem a solamylem. Směs podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme oreganem. Vše řádně prohněteme a necháme asi 30 minut odležet.
Z masové směsi tvoříme pomocí lžíce středně velké šišky, které omotáme plátkem anglické slaniny a zvolna usmažíme z obou stran dorůžova.
Mleté závitky s kuskusem podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Jsou dobré i zastudena s hořčicí, cibulí a pečivem.
Vaříme s kuskusem: Nejlepší recepty s ultra rychlou přípravou!
Kuskus je velmi variabilní surovina, dá se použít jako jednoduchá příloha, hlavní chod v podobě salátu, na způsob rizota, ale také použít jako základ do nejrůznějších placiček, polévek a jako hlavní surovina při přípravě sladkých nákypů a kaší. Jak se kuskus správně připravuje se podíváme ve vybraných receptech.
8 tipů, jak připravit masové závitky
Osvědčené recepty na závitky z kuřecího, vepřového, hovězího i mletého masa. Pokud tápete nad tím, co k dnešnímu obědu, vrhněte se právě na závitky. Jsou vděčnou volbou a v lehčí verzi je stačí doplnit zeleninovým salátem. V sytější podobě podáváme s rýží, vařenými brambory nebo bramborovou a jinou zeleninovou kaší či pyréčkem.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena