náplň | ||
---|---|---|
400 g | hovězí mleté maso | |
1 ks | cibule | |
400 g | sýr tvrdý | |
těsto | ||
4 ks | tortilla | |
na potření | ||
1 ks | vejce | |
na ozdobu | ||
1 špetka | majoránka | |
podle chuti | ||
1 lžička | sůl | |
1 lžička | mletý pepř |
Nakrájíme cibuli na na malé kousky a osmažíme na pánvi. Mezitím vezmeme mleté maso, osolíme, opepříme a přidáme k cibuli na pánev. Maso restujeme a oddělujeme jej na co nejmenší kousky, dokud nebude hotové. Poté maso dáme zchladnout třeba za okno a jdeme si nachystat plech.
Vezmeme malý plech a vytřeme ho olejem. Dvě tortilly nakrájíme a položíme na plech tak, abychom zakryli celé dno. Nastrouháme sýr a zamícháme s vychladlým masem a dáme na plech. Maso rozprostřeme na celý plech a nakrájíme další dvě tortilly a položíme na maso tak, aby bylo celé zakryté. Rozšleháme si vejce a potřeme tortilly, aby se nám spojili. Můžeme posypat trochou majoránky na ozdobu.
Mleté maso v tortille pečeme přibližně 15 minut na 180 °C.
Pokrm jsem dělala na malém plechu pokud použijete větší plechu budete potřebovat více tortill. Můžeme podávat se zeleninou.
(doba přípravy 45 min)
Pikantní tortilla s lososem a pomerančem
(doba přípravy 35 min)
(doba přípravy 45 min)
Autor:Demosi
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena