1 ks | vejce | |
500 g | mleté maso | |
150 g | tvrdý sýr | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
majoránka | ||
kmín | ||
grilovací koření | ||
mletý pepř | ||
trojobal | ||
vejce | ||
strouhanka | ||
hladká mouka | ||
podle potřeby | ||
olej na smažení |
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, koření, osolíme, opepříme a směs důkladně promícháme. Tvrdý sýr nastrouháme na hrubším struhadle a přidáme k masové směsi. Z takto připravené směsi tvarujeme placičky, které poté obalíme v trojobalu. Obalené karbanátky smažíme v rozehřátém oleji dozlatova. Hotové mleté maso se sýrem podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.
Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!
Karbanátky jsou klasikou české kuchyně. Kromě masových karbanátků jsou stále oblíbenější i ty zeleninové - z cukety, květáku, brokolice, řepy i dýně. Ale jak je připravit, aby byly opravdu šťavnaté? A existuje i jiný druh přípravy než smažení?
Autor:lucik
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena