Hovězí zadní maso očistíme a 2 x umeleme nebo naškrábeme, do hladké směsi. Mleté maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme, ochutíme mletou uzenou paprikou a prolisovaným česnekem. Přidáme 50 ml oleje, sladký kečup, hořčici, strouhaný uzený sýr a nasekanou jarní cibulku. Směs řádně propracujeme rukama a necháme v chladu asi 30 minut odležet.
Na obalení biftečků si promícháme prosátou hladkou mouku s jemnou strouhankou, solí a pepřem.
Z odleželé masové směsi mokrýma rukama vytvarujeme vyšší placičky - biftečky, které obalíme v připravené strouhance a zvolna opečeme z obou stran na oleji dozlatova.
Opečené mleté hovězí biftečky se sýrem necháme okapat ubrousku, pak je rozdělíme na porce a podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.