0.5 lžičky | sůl | |
5 ks | vejce | |
2-3 lžíce | máslo | |
1 hrst | pažitka | |
1 špetka | mletý černý pepř | |
příloha | ||
---|---|---|
2 ks | pečivo |
Na pánvi rozpustíme hrudku másla, ale lze použít i olej. V hrnku si rozkvedláme vejce se solí a špetkou pepře. Čerstvou pažitku nasekáme nadrobno. Vejce vlijeme na pánev a na mírném ohni a za stálého míchání uděláme tak, aby vejce zůstala vláčná a lesklá. Pokud je třeba, vejce dochutíme a poté zasypeme hrstí nasekané čerstvé pažitky. Míchaná vejce sypaná pažitkou podáváme s čerstvým pečivem.
Recept na vejce natvrdo krok za krokem
Co bylo dříve - vejce nebo slepice? Správnou odpověď asi nezná nikdo. Avšak natvrdo víme, že nejdříve je vejce syrové a až správnou úpravou docílíme vejce natvrdo.
Recept na vejce na hniličku krok za krokem
Vejce jsou ideálním pokrmem ke snídani. Můžeme je servírovat míchaná, připravená jako omeletu, sázená, vařená naměkko, na hniličku a natvrdo. Dnes se naučíme připravit vejce na hniličku.
Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu
Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
Autor:Richard Novák
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena