15 ks | mladé ředkvičky | |
3 ks | vejce (M/L) | |
1 lžíce | smetana ke šlehání (31%) | |
2 lžíce | farmářské máslo | |
0.5 lžičky | mletý nebo drcený kmín | |
0.5 lžičky | sůl |
Očištěné ředkvičky nakrájíme na plátky. Vejce rozklepneme do hrnku, osolíme, opepříme a se lžící smetany rozšleháme. Na rozpuštěném másle se špetkou drceného kmínu podusíme plátky ředkviček na skus. Poté je zalijeme rozšlehanými vejci, která necháme za stálého míchání srazit. Nakonec pokrm dochutíme podle potřeby solí a posypeme sekanou pažitkou.
Míchaná vajíčka s ředkvičkami podáváme téplé s tmavým chlebem nebo opečeným toastem.
Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek
Šéfkuchař Václav Frič z restaurace Na Pekárně v Čakovičkách vaří vajíčka tak, že mu neprasknout a uvaří se takzvaně "na švestkovo". Navíc vám prozradí malý trik, aby šla vajíčka dobře oloupat. Zapomeňte na sůl nebo ocet.
Jak připravit výbornou vaječnou omeletu?
V jednoduchosti je krása, říká šéfkuchař restaurace La Gare Vladimír Honzák a ukazuje, jak snadné je připravit dokonalou vaječnou omeletu, když víte, jak na to.
Ředkvičky, levná a na pěstování nenáročná zelenina s jemně štiplavou chutí, která díky své nízkokalorické hodnotě nesmí chybět v jarním odlehčovacím jídelníčku.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena