6 ks | vejce | |
1 lžička | kari | |
4 snítky | petrželová nať | |
0.4 ks | cuketa | |
bazalka | ||
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý pepř | ||
podle potřeby | ||
máslo | ||
na ozdobu | ||
petrželka | ||
rajče | ||
pažitka nebo cibulová nať |
Petrželku a bazalku nasekáme nadrobno. Množství bylinek si zvolíme podle množství vajec, které chceme připravit. Omytou cuketu rozkrájíme na malé kostičky. Máslo rozehřejeme na pánvi a cuketu na něm smažíme, dokud nezesklovatí a nezměkne. Posypeme ji kari kořením a pepřem. Do misky rozklepneme vajíčka, nasypeme k nim nasekané bylinky, sůl a zlehka promícháme. Nešleháme! Nalijeme k usmažené cuketě a mícháme do zhoustnutí vajec. Míchaná vajíčka s cuketou a bylinkami podáváme s čerstvým pečivem. Každou porci zdobíme nasekanou zelenou cibulovou natí, můžeme posypat i pažitkou.
Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek
Šéfkuchař Václav Frič z restaurace Na Pekárně v Čakovičkách vaří vajíčka tak, že mu neprasknout a uvaří se takzvaně "na švestkovo". Navíc vám prozradí malý trik, aby šla vajíčka dobře oloupat. Zapomeňte na sůl nebo ocet.
Dokonale připravená vajíčka - 6 receptů, které udělají z vaší snídaně tu nejlepší část dne!
Vajíčka na různé způsoby patří mezi nejoblíbenější snídaně, jsou surovinou, se kterou se dá přímo kouzlit! A to zvlášť o víkendu, kdy je více času na jejich přípravu. Dopřejte si královskou snídani - přinášíme vám ty nejlepší recepty.
Autor:Dana
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena