2 stroužky | česnek | |
500 g | cibule | |
1 konzerva | rajčatový protlak | |
500 g | maso hovězí přední | |
1 konzerva | hrášek sterilovaný | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
eidam | ||
chilli koření | ||
mletá sladká paprika | ||
mletý černý pepř |
Cibuli nakrájíme a dáme do hrnce do rozpáleného oleje, za občasného míchání smažíme do světlehnědé barvy. Stáhneme plamen.
Přidáme na kostky nakrájené maso a mícháme, dokud se maso nezatáhne. Poté zaprášíme moukou a posypeme paprikou. Podle chuti přidáme chilli.
Promícháme a lehce podlijeme vroucí vodou. Osolíme, opepříme. Hrnec přikryjeme a dusíme asi hodinu a půl, v případě potřeby přilíváme vodu.
Asi po hodině dušení přidáme prolisovaný česnek a malý protlak. Ke konci dušení do guláše přidáme hrášek bez nálevu.
Mexický guláš s hráškem necháme přejít varem a můžeme servírovat. Podáváme s rýží. Porci rýže i guláše na talíři posypeme strouhaným sýrem.
Autor:Becky
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena