2 lžičky | cukr | |
1 ks | vejce | |
šlehačka | ||
med | ||
400 ml | vanilková zmrzlina | |
olej na smažení | ||
0.5 hrnku | cornflakes nebo piškotové drobky | |
1 lžíce | skořice mletá |
Vypíchneme 4 zmrzlinové kuličky a dáme je do mražáku. Smícháme cornflakes, nebo drobky se skořicí a cukrem. Obalíme zmrzlou zmrzlinu v polovině směsi a zase ji vrátíme do mražáku. Našleháme vejce, obalíme v něm zmrzlinové kuličky a taktéž je obalíme ve zbývajících cornflakes, nebo drobcích. Dáme do mražáku do doby upotřebení. Rozehřejeme olej ve fritovacím hrnci, nebo malém, vysokém hrnci a pomocí drátěné naběračky ponoříme 1 zmrzlinovou kuličku do oleje na 1min. Ihned vyjmeme a položíme ji na desertní talířek. Pokapeme medem a podáváme se šlehanou smetanou. Stejně tak pokračujeme se zbytkem kuliček.
Autor:admin_iva
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena