těsto | ||
---|---|---|
2 hrnky | polohrubá mouka | |
1 hrnek | cukr | |
2 ks | vejce | |
1 hrnek | mléko | |
1 balíček | prášek do pečiva | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
na ozdobu | ||
200 g | maliny | |
6-8 ks | meruňky | |
drobenka | ||
80 g | máslo | |
80 g | cukr krupice | |
160 g | polohrubá mouka |
1. V míse smícháme polohrubou mouku, cukr, vejce, mléko, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Ručně nebo šlehačem vyšleháme hladké a jemné těsto bez hrudek. Těsto rovnoměrně nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.
2. Připravíme si opláchnuté maliny a meruňky zbavené pecek a překrojené na menší kousky. Těsto po celé ploše poklademe ovocem.
3. Nakonec si připravíme drobenku. Ingredience na drobenku mají být v poměru 1:1:2 – tedy jeden hmotnostní díl změklého másla, stejný díl cukru a dva díly polohrubé mouky. Všechny suroviny odvážíme a rychle smícháme dohromady. Máslo rozmělníme prsty v mouce s cukrem, až nám vzniknou sypké žmolky, které nasypeme na bublaninu ve stejnoměrné vrstvě.
4. Bublaninu pečeme při 170 - 180 °C cca 20 minut. Po upečení necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme posypanou moučkovým cukrem.
Jak upéct tu nejlepší bublaninu?
Právě si užíváme sezónu třešní a jahod, tedy i sezónu bublanin. Jde o tradiční a oblíbený moučník, který zvládnou i začátečníci, často je klasická bublanina také volbou pro první pečení s dětmi. Pokud už máme zavařeno, spotřebujeme do ní také ovoce, kterého je zrovna nadbytek. Jak ale upéct tu nejlepší bublaninu na světě?
Lepší jste nejedli! Recept na jahodovou bublaninu krok za krokem
Jahod už brzy budou plné zahrádky. Pojďme si společně krok za krokem připravit oblíbený moučník - bublaninu. Tahle je opravdu dokonalá!
Koláče z dozrávajícího ovoce: Vsaďte na rychlé a jednoduché pečení
Moučníky, ve kterých má ovoce dominantní podíl. Ať už použijete jahody, třešně, meruňky či lesní ovoce, výsledek bude vždy dokonalý a koláč vám bude mizet pod rukama.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena