100 g | cukr | |
100 ml | voda | |
600 g | meloun vodní | |
2 lžičky | citronová šťáva |
1. Cukr krátce povaříme s vodou a necháme vychladnout. Dužinu červeného vodního melounu důkladně zbavíme peciček, poté ji nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. Přidáme citrónovou šťávu, promícháme s vychladlým rozpuštěným cukrem a ponorným mixérem rozmělníme na hladkou kaši.
2. Směs přelijeme do vhodné plastové nádoby, kterou uzavřeme a vložíme do mrazáku. Přibližně po každých 35 minutách vždy směs promícháme, dokud sorbet neztuhne. To trvá přibližně 3 hodiny.
3. Melounový sorbet rozdělíme do misek nebo sklenic, ozdobíme lístkem citronové máty a servírujeme.
Jak přežít horko: Zkuste melounovou limonádu!
Meloun k horkému počasí neodmyslitelně patří. Právě teď je ten správný čas připravit si z něj lahodný a osvěžující nápoj, který můžeme popíjet třeba celý den.
Recept na osvěžující melounový salát s meruňkami a zázvorovou zálivkou
Letní verze salátu, která v horkých dnech osvěží. Zázvorová zálivka se sezamem mu dodává lahodnou chuť. Vyzkoušejte tento snadný recept krok za krokem.
Domácí limonády a zmrzliny: Sáhněte po zelenině a ovoci ze zahrádky
Vsaďte letos na domácí přípravu - sirupů, limonád, drinků i báječných zmrzlin. Není to nic náročného a věřte, že si pochutnáte mnohem více než na těch kupovaných. Navíc zaručeně víte, co výsledný produkt obsahuje.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena