Med všichni známe jako lahodnou, lehce stravitelnou a energeticky hodnotnou potravinu, která obsahuje mnoho cenných výživných látek. Konzumuje se většinou bez úprav s pečivem, nebo jako přídavek do čaje, ovocných šťáv, jogurtu či mléka. Také pekaři a cukráři jej rádi využívají i při přípravě svých pochoutek. Emma Hintner Zingerle z jihotyrolské farmy Peterer-Hof u Rasen-Antholz se s vámi podělila o lahodný recept medových řezů.
200 g | celozrnná špaldová mouka | |
200 g | celozrnná bílá mouka | |
3 lžíce | prášek do pečiva | |
125 ml | mléko | |
125 g | máslo | |
200 g | včelí med | |
3 ks | vejce | |
125 g | nízkotučný tvaroh | |
0.5 ks | nastrouhaná citronová kůra | |
100 g | rozinky | |
50 g | lískové oříšky |
Nejprve si vytvoříme směs: Máslo s medem a vejci smícháme dohromady tak, až vznikne pěna. Do ní přidáme nízkotučný tvaroh, citronovou kůru, rozinky a nastrouhané lískové ořechy. V druhé větší míse promícháme mouky s práškem do pečiva. Přidáme mléko a vytvoříme hladké těsto, do kterého vmícháme dříve již připravenou směs. Vše dobře promícháme.
Těsto vlijeme do máslem vymazané hranaté formy. Medové řezy z farmy Roter Hahn pečeme při 175 °C asi 50 minut, necháme vychladnout a nakrájíme na řezy.
Kynuté dýňové bochánky s medovou krustou krok za krokem
Zimní atmosféru doladí recept na tyto nadýchané dýněčky s medovou krustou, které se dnes naučíme upéct krok za krokem.
Autor:jihotyrolska.kucharka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena