- Ze surovin zpracujeme těsto, mléko se přidává pouze v případě, pokud by těsto bylo příliš "suché". Také můžeme přidat více másla. Těsto na perníčky musí být tužší, ale pěkně spojené. Necháme jej v lednici uležet nejméně přes noc, lépe je 1 - 2 dny, aby se prolnuly chutě a vůně.
- Z těsta na perníčky, které rozválíme na plát, vykrajujeme tvary, tloušťka těsta by měla být zhruba 3 - 5 mm.
- Medové perníčky bez uležení pečeme v předehřáté troubě na 170 - 180 °C do zlatohnědé barvy. Pokud upečeme perníčky více tmavé, trvá jejich změknutí o den až dva více.
- Perníčky potíráme lehce bílkem po upečení ihned na plechu a necháme bílek zaschnout. Jsou pak krásně rovnoměrně lesklé a nemají šmouhy, jako když se potírají před pečením.
Toto množství je na velkou dávku medových perníčků, vyšla mi na 6 velkých čertů, 6 Mikulášů a spoustu drobných tvarů.