1 plátek | máslo | |
150 g | mandle | |
2 balíčky | skořicový cukr | |
2-3 lžíce | sezamová semínka | |
1 lžíce | med tekutý |
Mandle spaříme vroucí vodou a oloupeme. Na pánvi necháme zkaramelizovat skořicový cukr, ke kterému přidáme lžíci medu a plátek másla. Vhodíme mandle a promícháváním je ve sladké směsi obalíme, musíme pracovat rychle. Nakonec přidáme sezamová semínka, prohřejeme a odstavíme.
Medové mandle se sezamem a skořicí podáváme jako sladkou chuťovku, ale hodí se k ochucení pohárů, dezertů a podobně.
Mandle jsme si již představili jako plod. Víme, odkud pocházejí, kolik se jich průměrně urodí. Zároveň známe jejich použití v kosmetickém průmyslu ale hlavně v potravinářském. Vždyť kdo by neznal sladký a chutný marcipán. Takže poslední díl o těchto úžasných semenech věnujeme jejich léčebným účinkům, o kterých nemůže být pochyb.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena