sůl | ||
kmín | ||
1 ks | kachna | |
marináda | ||
---|---|---|
1 lžička | Glutasol | |
5 lžic | med | |
5 lžic | sójová omáčka | |
5 lžic | dezertní víno |
Kachnu osolíme a posypeme kmínem nejen zvenku, ale i uvnitř. Marinádu připravíme rozmícháním medu, sójové omáčky, dezertního vína a glutasolu. Kachničku marinádou potíráme i během pečení. Zpočátku pečeme přikryté podlité asi 1 dl vroucí vody, ale kůži často propichujeme a vypečený tuk sbíráme. Asi po 45 minutách odkryjeme a dopékáme nejlépe pod grilem. Vypečenou šťávu můžeme zahustit hladkou moukou a nechat alespoň 15 minut povařit. Podáváme buď s rýží, nebo s dušeným červeným zelím a houskovým knedlíkem.
Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem
Pečení kachny se vůbec nemusíte bát! Dnes se krok za krokem naučíme připravit kachnu pečenou na kmínu, která bude mít maso odpadávající od kosti a křupavou kůrčičku.
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.
Autor:admin_hela
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena