2 ks | vejce | |
1 svazek | ředkvičky | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
petrželka | ||
podle potřeby | ||
pomazánkové máslo |
Dvě vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Svazek ředkviček očistíme a nakrájíme na malé kousky. Kousky ředkviček a vajec smícháme s pomazánkovým máslem. Ředkvičkovou pomazánku mažeme na čerstvý chleba a můžeme ozdobit petrželkou nebo jinak podle chuti.
Zůstalo vám hodně vajec? Šup s nimi do pomazánky, salátu i tlačenky
Vykoledovaná vajíčka se dají zpracovat na mnoho způsobů. Každý má rád vejce jinak, proto jsme v redakci vybrali ty nejzajímavější a opravdu různorodé recepty našich čtenářů. Třeba najdete svého favorita a užijete vajíčka z Velikonoc na jedničku.
Ředkvičky - nenápadné zeleninové kuličky plné vitamínů
Ředkvičky se dají pěstovat ve sklenících po celý rok, lze si je i po celý rok zakoupit. Ale na jaře stejně chutnají nejlépe. Při nákupu by měla ředkvička mít svěží a zelené drobné listy, pevné a šťavnaté bulvičky.
Ředkvičky, levná a na pěstování nenáročná zelenina s jemně štiplavou chutí, která díky své nízkokalorické hodnotě nesmí chybět v jarním odlehčovacím jídelníčku.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena