4 stroužky | česnek | |
2 lžíce | majonéza | |
3 lžíce | kečup sladký | |
1 lžička | worcestrová omáčka | |
1 ks | červená cibule | |
300 g | mleté zadní hovězí maso | |
na potření | ||
---|---|---|
česnek | ||
podle potřeby | ||
olej | ||
sůl | ||
příloha | ||
6 plátků | chléb | |
podle chuti | ||
mletý bílý pepř | ||
chilli koření | ||
mletá sladká paprika | ||
mletý černý pepř | ||
na ozdobu | ||
nať pórku |
1. Mleté hovězí maso promícháme s majonézou, pepřem, solí a nasekanou chilli paprikou. Necháme odležet v chladu asi 30 minut. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nakrájíme. Nať pórku očistíme a nakrájíme na kolečka.
2. Chleba nakrájíme na plátky, které opečeme na oleji. Topinky potřeme stroužkem česneku.
3. V hlubší pánvi necháme na oleji zpěnit cibulku a česnek. Vložíme mleté hovězí maso a dusíme doměkka. Když šťáva vysmahne, dochutíme směs kečupem a worcestrem. Podle chuti ještě vmícháme mletý bílý pepř, sladkou mletou papriku, chilli koření a podle potřeby přisolíme.
4. Masovou směs podáváme s topinkou a zdobíme pokrájeným pórkem.
Jak připravit tatarák? Pracně škrábaná svíčková není povinná
V každé restauraci vám tatarák nemusí vždy naškrábat z pravé svíčkové. Chuť jen jemně okořeněného masa dotáhnou kapary. Podívejte se, jak připravuje tatarák šéfkuchař restaurace Čestr.
Návod, jak opéct topinku, aby křupala a uvnitř byla měkká
Ve spolupráci s IHNED.cz a šéfkuchařem Václavem Fričem vám přinášíme návod na přípravu křupavé, přitom měkké topinky. Věděli jste, že nejlepší chléb na topinky je 2 -3 dny starý?
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena