2 paličky | česnek | |
sůl | ||
4 ks | paprika | |
500 g | brambory | |
2 lžíce | majoránka | |
1 kg | cibule | |
4 ks | rajče | |
4 lžíce | vegeta | |
2 lžičky | drcený kmín | |
černý pepř | ||
500 g | vepřové maso | |
4 lžíce | mletá sladká paprika | |
2 kostky | bujón | |
500 g | maso hovězí přední |
1. Cibule a česnek oloupeme a nasekáme. Hovězí a vepřové maso samostatně nakrájíme na kostky.
2. V hrnci (kotlíku) rozpálíme olej a cibuli s česnekem na něm orestujeme. Přidáme kostky hovězího a necháme je pořádně orestovat. Přisypeme červenou papriku a necháme ji jen lehce osmahnout, aby nezhořkla. Zalijeme vývarem a maso asi hodinu dusíme.
3. Po hodině přidáme vepřové maso, drcený kmín, vegetu, kostku bujonu, pepř a podle chuti dodatečně osolíme. Dusíme další hodinu.
4. Mezitím si očistíme brambory a zeleninu. Brambory nakrájíme na kostky. Papriky nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Případně je můžeme zbavit tekutého středu s jadérky. Po další hodině přidáme brambory, rajčata a papriky. Na změknutí brambor by mělo stačit půl hodiny podle velikosti ohně. Přibližně 5 minut před dokončením přidáme majoránku rozemnutou mezi prsty.
5. Hotový masový kotlíkový guláš podáváme s chlebem.
Správný výběr masa, dlouhé smažení cibule a voňavá paprika. Snad u žádného jiného pokrmu se nedá tolik experimentovat jako právě u guláše. Odvaha kombinovat se vyplatí, kromě masa a papriky můžeme přidat řadu dalších surovin.
Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem
Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.
Autor:admin_hela
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena