Opět jeden jednoduchý recept na rychlou večeři z mletého masa.
Hodnocení
3.0
/ 5 (53x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
40 g
slanina
2 stroužky
česnek
1 lžíce
olej
sůl
1 ks
vejce
100 ml
kečup
1 ks
houska
mletý bílý pepř
4 lžíce
strouhaný sýr
450 g
mleté maso
Postup přípravy
Housku nakrájíme na plátky, zvlhčíme vodou a po prosáknutí rozmělníme. Přidáme mleté maso, vejce, sůl, pepř, dobře zamícháme a vytvoříme 8 válečků.
Slaninu nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme a utřeme se solí.
Slaninu vyškvaříme na oleji, přidáme polpety a opečeme je ze všech stran. Podlijeme trochou vody, vmícháme kečup, česnek a dusíme pod poklicí.
Hotové masové polpety rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a podáváme s rýží.