směs | ||
---|---|---|
300 g | vepřového masa (kýta) | |
1 ks | cibule | |
100 g | hrášek mražený | |
100 g | mrkev na kostičky | |
podle potřeby | ||
1 lžička | sůl | |
1 lžíce | paprika červená | |
podle chuti | ||
1 lžička | mletý pepř | |
omáčka | ||
0.5 ks | masový bujón | |
1 lžíce | tuk | |
2 lžíce | hladká mouka | |
0.5 l | voda | |
2 lžíce | sladká smetana |
Maso z kýty nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, lehce opepříme a vložíme na pánev s rozpáleným tukem a zesklovatělou na drobno pokrájenou cibulí.
Zvolna dusíme, zasypeme červenou paprikou a podle potřeby zalijeme trochou vody s bujonem. Maso dusíme do měkka, přidáme směs hrášku a na drobno nasekané mrkve, provaříme. Omáčku zaprášíme hladkou moukou a necháme provařit do zhoustnutí, nakonec zjemníme sladkou smetanou, podle potřeby dosolíme.
Podáváme s rýží.
Masové koule v rajčatové omáčce krok za krokem
Oblíbené masové kuličky v rajčatové omáčce. Naučte se je s námi připravit krok za krokem. Přílohu si zvolí každý podle chuti - dají se podávat s těstovinami, rýží, ale nejlépe chutnají s domácím knedlíkem.
Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči
Špízy neboli ražniči patří mezi nejoblíbenější pochoutky z grilu. Ale jaké maso použít? Hodí se krkovička k bramborám, paprice nebo cuketě? A dá se maso kombinovat i s ovocem? Hlavně pamatujme, že do špízů se nejlépe hodí maso na minutky, které potřebuje jen rychlou tepelnou úpravu, díky tomu se nám nespálí okolní zelenina. Tak už jen stačí říct: Rozpalte gril!
Recept na pečené vepřové maso se zelím krok za krokem
Máte rádi vepřové? A se zelím? Pak právě tento recept přijde vhod. Pečené vepřové na zelí a slanině nemá chybu!
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena