1 špetka | sůl | |
1 ks | vejce | |
2 lžíce | strouhanka | |
4 lžíce | mléko | |
1 ks | houska | |
1 špetka | mletý pepř | |
150 g | anglická slanina | |
750 g | mleté maso | |
2 ks | jarní cibulka | |
1 hrst | zelené bylinky |
Do větší mísy nakrájíme jednu housku či rohlík na malé kostky, přidáme vejce a mléko. Mezitím si připravíme mleté maso, nasekáme hrst směsi zelených bylinek (hodí se saturejka, oregano, tymián, lístek šalvěje, petrželka), nakrájíme slaninu a jarní cibulky. Vše smícháme v míse, ještě přidáme sůl, pepř a dvě lžíce strouhanky. Rozehřejeme troubu na 175 °C, plech vyložíme pečícím papírem a ze směsi tvarujeme masové koule. Tip: Doprostřed můžeme i zabalit kostku oblíbeného tvrdého sýru. Masové koule pečeme cca 20 minut, záleži na jejich velikosti. Masové koule s bylinkami podáváme s oblíbenou přílohou, například s pečenými batáty nakrájenými na plátky, které potřebují k pečení stejný čas. Můžeme doplnit i oblíbeným dipem či omáčkou.
Nedělní oběd na výbornou: Masové koule v rajčatové omáčce
Oblíbené masové kuličky v rajčatové omáčce. Naučte se je s námi připravit krok za krokem. Přílohu si zvolí každý podle chuti - dají se podávat s těstovinami, rýží, ale nejlépe chutnají s domácím knedlíkem.
8 tipů, jak připravit masové závitky
Osvědčené recepty na závitky z kuřecího, vepřového, hovězího i mletého masa. Pokud tápete nad tím, co k dnešnímu obědu, vrhněte se právě na závitky. Jsou vděčnou volbou a v lehčí verzi je stačí doplnit zeleninovým salátem. V sytější podobě podáváme s rýží, vařenými brambory nebo bramborovou a jinou zeleninovou kaší či pyréčkem.
Autor:Markéta v troubě
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena