náplň | ||
---|---|---|
300 g | pečené vepřové maso | |
3 lžičky | sádlo | |
2 lžičky | výpek | |
na ozdobu | ||
1 ks | cibule | |
podle chuti | ||
2 ks | okurka sterilovaná | |
1 špetka | mletý pepř | |
podle potřeby | ||
1 špetka | sůl |
Pečené vepřové maso pokrájíme na malé kousky, dáme do mísy, přidáme trochu sádla a výpeku, můžeme přidat i nadrobno nakrájenou cibuli nebo kyselou okurku. Vše pečlivě smícháme s dijonskou hořčicí, osolíme a opepříme.
Po krátkém rozležení mažeme masovou pomazánku na plátky čerstvého chleba a podáváme, můžeme ještě doplnit plátky čerstvé cibule, proužky papriky, feferonkami či jinými pochutinami.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena