140 g | máslo | |
2 ks | žloutek | |
50 g | cukr moučka | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
250 g | hladká mouka | |
1 lžička | pomerančová kůra |
Kůru nastrouháme z čerstvého pomeranče (bio) nebo použijeme kůru sušenou. Z povoleného másla, prosáté mouky i cukru, žloutků, vanilkového cukru a pomerančové kůry vypracujeme hladké těsto. Máslové těsto zabalíme do fólie a necháme v chladu (lednici nebo ve spíži) rozležet. Z máslového těsta poté vykrajujeme malé kousky a plníme jím vymazané formičky na košíčky nebo jiné "formičkové cukroví". Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C dorůžova. Máslové těsto s vůní pomeranče při pečení celý byt krásně provoní. Plníme krémy, zdobíme čokoládovými polevami, želatinou, kandovaným ovocem apod.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena