V pekáči orestujeme cibuli nakrájenou na proužky a na chvíli odložíme.
Maso naklepeme, okořeníme solí, pepřem, mletou paprikou a zaprášíme moukou.
Na pánvičce s olejem maso z obou stran opečeme a skládáme do pekáče na připravenou cibuli. Při opékání hlídáme, aby se nám výpek nepřipálil. Měl by být tmavohnědý, ale ne černý. Pak výpek zalijeme vodou, rozvaříme a nalijeme na maso v pekáči tak, aby bylo alespoň z poloviny potopené. Pak na každý plátek masa položíme kousek syrového másla. Přiklopíme a máslové řízky pečeme asi 30 - 45 minut při 170 °C. Základem úspěchu je nepřipálit výpek. Pokud se tak stane, raději ten kousek vyhoďte a rozvařte jen zbytek, aby jídlo nebylo hořké po připálenině.
Máslové řízky podáváme s bramborovou kaší.