V misce si vyšleháme bílky se špetkou soli a dáme je stranou. V jiné misce vyšleháme žloutky spolu s cukrem a změklým máslem. Poté přidáme 3 vrchovaté lžíce kakaa, kokos, studené mléko, marmeládu (nejlépe chutná zázvorová, ale lze použít jakoukoliv), mletou skořici a mouku smíchanou s půlkou balení prášku do pečiva. Nakonec vmícháme opatrně po lžících ušlehaný bílkový sníh. Těsto přemístíme do máslem vymazané a kokosem vysypané bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě na 175 °C zhruba 40 minut. Propečenost ověříme špejlí. Pokud je špejle po vytažení čistá, máme hotovo. Po vytažení bábovky z trouby necháme 5 minut odstát a poté vyklopíme na připravený podnos s ubrouskem. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu ve smetaně a bábovku polijeme. Marmeládovou bábovku podáváme nakrájenou na dílky, například ke kávě.
6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky
Olejová, tvarohová nebo čokoládová? Ať už vyberete jakoukoli, zaručujeme, že bábovky podle těchto receptů se podaří na jedničku. Budou krásně vláčné, nadýchané a chuťově dokonalé.
Autor:Markéta v troubě
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena