4 snítky | tymián | |
4 snítky | rozmarýn | |
4 lístky | šalvěj | |
3 snítky | petrželová nať | |
4 ks | čerstvý pstruh | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
citronová šťáva | ||
mletý černý pepř | ||
příloha | ||
citron | ||
marináda | ||
2 hrnky | cukr krupice | |
1 hrnek | hrubá sůl | |
50 ml | metaxa |
1. Pstruhy očistíme a rozložíme do pekáčku. Cukr promícháme se solí a navrstvíme na připravené ryby. Vše zakapeme alkoholem, zakryjeme folií a necháme alespoň 2 hodiny marinovat.
2. Uleželé pstruhy omyjeme, řádně osušíme, osolíme, opepříme, dutinu břišní naplníme bylinkami a převážeme potravinovou nití.
3. Mřížku grilu potřeme špekem a při střední teplotě, nebo na okraji grilu, pečeme ryby z obou stran dozlatova. Během pečení potřeme rybu olejem.
4. Grilované pstruhy s bylinkami rozdělíme na porce, obložíme citronem a podáváme s pečivem nebo pečenými brambory a zeleninou.
Speciál o grilování: Protože Češi grilování milují!
Grilování a opékání špekáčků na ohni k létu nepochybně patří. Opravdu pravidelně griluje až 90 % Čechů a lidé si jídlo na grilu připraví jednou za čtrnáct dní, Češi tak patří ke světové špičce v grilování. Gril zkrátka patří téměř k povinné výbavě každé domácnosti a Češi se hojně účastní i grilovacích kurzů.
Grilovačka v přírodě: Mapa 50 skvělých míst pro vaše BBQ dobrodružství!
Chcete si užít skvělou grilovačku v přírodě se svými přáteli, ale nemáte gril? Žádný problém! Redakce Vaření.cz vytvořila pro vás přehlednou mapu s více než padesáti veřejných grilovacích míst po celé republice.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena