450 g | flank steak | |
marináda | ||
---|---|---|
2 stroužky | česnek | |
70 ml | olivový olej | |
3 lžíce | sójová omáčka | |
3 lžíce | citronová šťáva | |
1 lžíce | třtinový cukr | |
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř |
1. Hovězí flank steak očistíme, osolíme, opepříme a vložíme do plastové nádoby. Z oleje, citronové šťávy, sojové omáčky, cukru a prolisovaného česneku umícháme marinádu, kterou nalijeme na maso. Maso necháme v chladu asi 2 - 3 hodiny odležet.
2. Gril dobře rozpálíme, rošt potřeme tukem a maso opékáme z každé strany přibližně 5 - 6 minut. Během pečení maso potíráme marinádou a pečeme do zlatohněda.
3. Opečený flank steak zabalíme do alobalu a necháme na okraji grilu asi 10 minut odpočinout. Hotový grilovaný flank steak nakrájíme pod úhlem 45° přes vlákno a podáváme s pečivem a zeleninou.
Bude vonět až k sousedům! Marinovaný bůček na grilu krok za krokem
Recept na marinovaný bůček opečený na grilu, který se podle našeho fotoreceptu zaručené podaří.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Slunečné počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí sváteční grilovačku.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena