2 stroužky | česnek | |
2 lžíce | olej | |
1 lžíce | hořčice | |
1 lžíce | koření | |
1 lžíce | sójová omáčka | |
100 ml | černé pivo | |
1 hrst | zelené bylinky | |
500 g | vepřový bok - špička |
Nejprve si bůček (vepřový bok - špička, je nejmasitější) nakrájíme na plátky silné cca 1 - 1,5 cm a naklepeme pouze pěstí, bez použití paličky. Plátky bůčku opepříme z obou stran. Připravíme si marinádu, tedy přímo v misce, ve které bude maso naloženo smícháme pivo, sojovou omáčku, hořčici, oblíbené koření a olej. Do rozmíchané směsi položíme maso a namarinujeme ze všech stran. Nakonec ještě proložíme plátky česneku a čerstvými bylinkami (hodí se rozmarýn, saturejka,…), poklademe i seshora. Přetáhneme potravinářskou folii a necháme v lednici uležet alespoň několik hodin, nejlépe den předem. Na rozpáleném grilu, který si připravíme cca půl hodiny předem, grilujeme plátky bůčku z obou stran, cca 3 minuty z každé strany, čas přizpůsobíme dle tloušťky masa a barvy opečení. Plátky marinovaného bůčku grilujeme dozlatova a dokřupava. Solíme na grilu či nabídneme sůl až při podávání. Nejlépe chutná grilovaný bůček s čerstvým chlebem, můžeme doplnit i křenem, hořčicí či oblíbeným dipem.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Prodloužený víkend, krásné letní počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí grilovačku.
Na luxusní grilované maso je zapotřebí jediné - recept na skvělou marinádu!
Kdo z nás by se netěšil na letošní první maso připravené na grilu. Perfektní chuť vepřového, hovězího či kuřecího plátku zajistí marinády z koření, bylinek a dochucovadel. Které jsou ty nej?
Autor:Markéta v troubě
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena