400 g | krůtí prsa | |
marináda | ||
---|---|---|
3 lžíce | olej | |
3 lžíce | sójová omáčka | |
0.5 lžičky | čerstvě mletý černý pepř | |
3 lžičky | včelí med | |
1 lžička | jemné kari koření | |
podle potřeby | ||
olej | ||
vývar | ||
podle chuti | ||
sůl |
Nejdříve si připravíme marinádu. Olej zahřejeme, vmícháme kari, sójovou omáčku, mletý pepř a v této směsi rozpustíme včelí med. Nevaříme. Necháme vychladnout. Krůtí prsa nakrájíme na menší řízečky asi 1cm vysoké, které omyjeme, osušíme a zlehka naklepeme. Vložíme do marinády a necháme 2 hodiny odležet.
Maso vyjmeme z marinády, osušíme a prudce z obou stran opečeme dorůžova. Podlijeme asi 1dl vývaru a marinádou, poté ještě 15 - 20 minut povaříme. Na nahřátých talířích krůtí medailonky přelijeme hustou omáčkou, posypeme natí jarní cibulky a podáváme s rýží.
Směs několika druhů koření je jen jedním ze tří významů slova kari. Slovem kari se totiž označují i lístky indické rostliny podobné bobkovému listu. Poslední význam tohoto slova se používá pro samotný pokrm připravený s kari kořením.
Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti
Vyzkoušejte recept na výbornou a šťavnatou sekanou z krůtího masa, provoněnou opečenou slaninou. Uvnitř nechybí vejce vařené natvrdo, které v každém plátku vytvoří pěknou mozaiku. Sekaná není suchá a při pečení nepraská. Podle našeho videoreceptu ji zvládne úplně každý.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena