Hostitelé na farmách Roter Hahn dobře vědí, že dobrá a vydatná snídaně představuje skvělý začátek nového dne. V obci Lana na statku Schrenteweinhof připravuje Patrizia Prantl Kamutsch pro své hosty nejen na snídani skutečnou delikatesu v podobě marinovaného jablka s čerstvým kozím sýrem a plátkem špeku. Příprava pokrmu je časově nenáročná, pojďte tedy přípravu této delikatesy zkusit i vy!
1 ks | jablko (golden delicious) | |
180 g | kozí sýr | |
4 plátky | špek | |
1 ks | šťáva z citronu | |
1 lžíce | olivový olej | |
2 lžíce | med | |
1 větvička | čerstvý tymián | |
1 ks | cibule | |
50 g | vlašské ořechy sekané | |
1 špetka | bylinková sůl |
Jablko nakrájíme na 1 cm tlusté plátky. Promícháme med s citronovou šťávou a tymiánem. Vznikne marináda, kterou přelijeme přes plátky jablka a necháme přes noc odstát.
Čerstvý kozí sýr necháme oschnout v sítku. Cibuli nakrájíme na malé kostičky, podusíme na olivovém oleji a necháme vychladnout. Přimícháme ji spolu s nadrcenými ořechy k čerstvému kozímu sýru a dochutíme citronovou šťávou, bylinkovou solí a pepřem.
Ze vzniklé hmoty vytvoříme čtyři pralinky, každou položíme na plátek marinovaného jablka a ozdobíme špekovou růžičkou.
Videorecept: Mango smoothie - rychlá snídaně či svačinka, která vás postaví na nohy!
Jednoduchý videonávod na čerstvé smoothie, které dobře zasytí a postaví vás na nohy i po probdělé noci. Bonus navíc - příprava je velmi rychlá a nezabere víc než pár minut. Postačí zralé mango, banány a granola, což je zárukou dostatečného přísunu vitamínů na celý den.
Nechte se rozmazlovat: 8 tipů na snídani do postele
Kdy jindy si dopřát bohatou a vydatnou snídani než o víkendu! Máme pro vás skvělé tipy na sladké i slané snídaně, které udělají radost nejen vám, ale i drahé polovičce.
Autor:jihotyrolska.kucharka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena