1.5 kg | vepřová žebírka na grilování | |
marináda | ||
---|---|---|
4 stroužky | česnek | |
3 lžíce | petrželka | |
125 ml | olivový olej | |
125 ml | červené víno | |
5 lžic | sójová omáčka | |
0.3 lžičky | chilli koření | |
5 lístků | čerstvý rozmarýn |
Masitá vepřová žebírka určená na grilování očistíme vlhkým hadříkem, ochutíme mletým chilli kořením a vložíme na pár hodin do marinády (ideálně přes noc).
Marináda: Česnek oloupeme a prolisujeme. Rozmarýn a petrželku jemně usekáme a promícháme s olejem, sójovou omáčkou, česnekem a červeným vínem.
Marinované maso vyjmeme z marinády a necháme okapat, popřípadě ho osušíme papírovou utěrkou. Maso rozložíme na mřížku a za občasného potírání olejem z marinády, opékáme z obou stran doměkka.
Grilovaná žebírka podáváme s nejrůznějšími dipy, grilovanou a čerstvou zeleninou a pečivem.
Videorecept: Grilované smetanové brambory a cuketový salát
Chystáte se grilovat? Podívejte se, jak se připravuje salát z grilovaných cuket a jak se na grilu zapékají smetanové brambory. Je to opravdu jednoduché.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Slunečné počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí sváteční grilovačku.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena