800 g | vinná klobása | |
marináda | ||
---|---|---|
100 ml | olivový olej | |
1 hrst | rozmarýn | |
1 ks | citrón | |
podle chuti | ||
1 špetka | sůl |
1. Vinnou klobásu nejprve důkladně opláchneme pod tekoucí vodou a pak ji celou vložíme do připravené větší mísy. Do druhé misky nastrouháme kůru z jedné poloviny citronu a přidáme i šťávu z této půlky. Směs zalijeme olivovým olejem a přidáme na větší kousky nasekaný rozmarýn. Vše důkladně promícháme a rozmělníme prsty, aby se chuť a vůně rozmarýnu plně vstřebala do olivového oleje.
2. Do vzniklé marinády vložíme připravenou vinnou klobásu a na 24 hodin ji uložíme do lednice.
3. Druhý den vinnou klobásu rozdělíme na čtyři stejně velké části, které zamotáme do podoby šneka. Každého šneka pak uprostřed propíchneme špejlí nebo grilovací jehlou, aby se při grilování nerozvinul a zůstal pěkně v celku. Každého šneka pak opatrně vložíme na rozpálený rošt. Vinnou klobásu grilujeme po dobu pěti minut z každé strany a při otáčení ještě potřeme zbylou rozmarýnovou marinádou.
4. Marinovaná vinná klobása na grilu je určena k okamžitému podávání a s přílohou podle chuti. Co takhle zkusit grilovanou zeleninu?
Jak si vyrábět uzeniny doma? Stačí mít udírnu a vědět postup
V současné době si stále více lidí uvědomuje, že potraviny vyrobené v domácím prostředí jsou nejen kvalitnější, ale také mnohem chutnější. Vzpomínáte si na doby, kdy prarodiče udili maso a další suroviny klidně i několikrát do roka? Právě uzení představuje tradiční způsob úpravy masa. Pokud si nechcete nechat ujít jedinečnou chuť uzenin, dokonce vám na zahradě stojí udírna, stačí se jen naučit správné techniky nakládání a uzení jako takového. A právě na tyto dvě oblasti se zaměříme v následujících řádcích.
Grilovačka v přírodě: Mapa 50 skvělých míst pro vaše BBQ dobrodružství!
Chcete si užít skvělou grilovačku v přírodě se svými přáteli, ale nemáte gril? Žádný problém! Redakce Vaření.cz vytvořila pro vás přehlednou mapu s více než padesáti veřejných grilovacích míst po celé republice.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena